FysioXtra

Behandelmogelijkheden

Algemene fysiotherapie wordt toegepast voor klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Wij onderzoeken de mogelijke oorzaken en gevolgen van uw klachten en brengen dit in kaart. Indien er een fysiotherapeutische indicatie is, gaan we over tot het maken van een behandelplan. Behandeling is noodzakelijk als normaal herstel van de klachten uitblijft. 

 

Bij sommige aandoeningen kan de bekkenbodem betrokken zijn en behandeling hiervan kan bij FysioXtra meegenomen worden in de reguliere behandeling.

Ook klachten ten gevolge van spataderen kunnen vaak doeltreffend behandeld worden (zoals pjin, jeuk, zwaar moe gevoel, huidveranderingen) Let op, hiervoor dient de fysiotherapeut opgeleid te zijn! Bij FysioXtra worden deze behandelingen uitsluitend uitgevoerd door Carola van der Kleij.

 

Triggerpoints zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf is dit voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, altijd op vaste plaatsen, daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Middels triggerpointbehandeling kunt u hier bij FysioXtra wat aan laten doen.

 

Daarnaast beschikt FysioXtra over een shockwaveapparaat. Shockwavetherapie is een moderne en doeltreffende behandelmethode waarbij (chronische) pijn- en peesklachten verholpen worden. De laatste jaren wordt shockwavetherapie doeltreffend toegepast binnen de fysiotherapie, met name bij schouderklachten en hielspoor.